mgr inż. Angelika Heberlej

Angelika Heberlej

Jestem absolwentką Technologii Żywności i Żywienia Człowieka na Zachodniopomorskim Uniwersytecie Technologicznym w Szczecinie. Aktualnie kończę studia doktoranckie w Zakładzie Podstaw Żywienia Człowieka. Ponadto, chcąc poszerzyć swoją wiedzę z zakresu psychologii i motywacji niezbędnej w pracy dietetyka, ukończyłam studia podyplomowe na kierunku Psychodietetyka. Jestem też współautorem publikacji naukowych oraz wystąpień na konferencjach o zasięgu ogólnopolskim i międzynarodowym. Stale zgłębiam nowinki żywieniowe m. in. poprzez udział w licznych konferencjach i szkoleniach.

W pracy zawodowej, z uwagi na własne doświadczenia, specjalizuję się w żywieniu osób z insulinoopornością i PCOS. Wspieram też osoby z chorobami dietozależnymi oraz zmagające się z chorobą nowotworową. Pomagam też w stałej zmianie dotychczasowych nawyków żywieniowych na lepsze. Wychodzę z założenia, że prawidłowo wypracowany sposób odżywiania pozwala na zjedzenie czasem czegoś mniej zdrowego, bez poczucia winy, a z zachowaniem zdrowia, szczupłej sylwetki i szczęścia.

Jako doktorant oraz członek Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wspierania Rodzin z Predyspozycjami do Nowotworów Dziedzicznych, prowadzę warsztaty edukacyjne wśród dzieci i młodzieży, podczas których pokazuję, jak to, co mamy na talerzu może wpłynąć na nasze zdrowie w przyszłości.

W wolnych chwilach lubię ćwiczyć, ponieważ uważam, że regularna aktywność fizyczna jest nieodłącznym elementem zdrowego stylu życia. Gdy nie mam czasu pójść na ulubioną zumbę, zawsze zorganizuję sobie krótki fitness w zaciszu domowym. Uwielbiam łączyć przyjemne z pożytecznym, i dlatego oglądając filmy i seriale – codziennie sięgam po hula-hoop.

>> Angelika Heberlej – rozwój zawodowy i osiągnięcia

Nowość! Kuracja Online
×

Napisz do nas!

Umów się na wizytę